Nå: Eirik Jensen dømmes til 21 års fengsel

Dommer Kim Heger har dømt Eirik Jensen skyldig. Her etter høring vedrørende rettssaken mot Anders Behring Breivik i juli 2011. Foto: Christopher Olssøn

Tidligere politimann Eirik Jensen kjent skyldig på tre av tre tiltalepunkter om hasjimport, grov korrupsjon og ulovlig våpenbesittelse.

I rettssal 205 i Oslo Tinghus ved dommer Kim Heger, har dommen nå blitt avsagt mot den 60-årige tidligere politimannen Eirik Jensen og 50-årige Gjermund Cappelen, som er blitt omtalt som leder av norsk hasjliga.

Både Gjermund Cappelen og Eirik Jensen har i dag stått tiltalt for innførsel av narkotika og grov korrupsjon. I tillegg stod Eirik Jensen tiltalt for å ha eid skytevåpen uten tillatelse.

Det var en enstemmig dom som i dag ble opplest i Oslo Tingrett.

Det skriver VG.

Les også

Trodde han skulle møte 15-årige Linnea - men en helt annen stod klar

Retten har dømt Eirik Jensen skyldig i medvirkning til import av hasj, grov korrupsjon og for ulovlig besittelse av våpen, med unntak av våpen som ble funnet på eiendommen hans i Sverige. Dommen hans er derfor på 21 års fengsel.

Gjermund Cappelen er således også dømt skyldig for innførsel av hasj og grov korrupsjon. Etter å ha sagt seg villig til å samarbeide med politiet har Gjermund Cappelen fått en strafferabatt på 30 prosent, og blitt dømt til 15 års fengsel etter aktors påstand om 18 års fengsel.

Les også

Erfarne drapsetterforskere: Derfor holder ikke Peter Madsens forklaring vann

 

Den 60-årige tidligere politimannen Eirik Jensen begynte i Oslo politidistrikt i 1977, og har siden jobbet som leder for Spesielle Operasjoner (SO) hvor han deltok i flere store etterforskninger i hovedstaden.

I februar 2014 ble Eirik Jensen han pågrepet for grov korrupsjon i forbindelse med narkotikainnførsel, og saken ble da etterforsket i over tre måneder.

Han var tiltalt for grov korrupsjon for å ha mottatt penger og andre fordeler fra Gjermund Cappelen til en samlet verdi av minst 2,1 millioner kroner, og for medvirkning til innførsel av av 13,9 tonn hasj, ifølge VG.

50-årige Gjermund Cappelen var i over 20 år blant de desidert største aktørene på det norske hasjmarkedet. I perioden fra 1993 til 2013 mener påtalemyndigheten det er bevist at Gjermund Cappelen smuglet 16,2 tonn hasj til Norge. Verdien er beregnet til hele 825 millioner kroner. Det skriver VG.

Les også

26-årig kvinne gruppevoldtatt på stranden foran kjæresten sin

Ett av de viktigste bevisene i saken har vært meldingene som er sendt mellom Jensen og Cappelen.

Mens Gjermund Cappelen har sagt seg skyldig i samtlige tiltalepunkter, har Eirik Jensen nektet straffeskyld for både innførsel av narkotika og korrupsjon.

Saken omtales som den største politiskandalen i norsk historie.