Emilie Meng-familiens advokat uttaler seg

27/04/2023 09:08

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Familiens advokat uttaler seg om siktelsen mot den 32 år gamle mannen.

På dagens pressekonferanse meldte politiet at mannen som er siktet i saken om den 13 år gamle jenta, også er siktet for frihetsberøvelse, voldtekt og drap på Emilie Meng.

Saken var frem til dagens siktelse relativt uoppklart i de sju årene som har gått siden saken ble reist første gang.

Nå uttaler Emilie Mengs mors advokat, Mai-Brit Storm Thygesen, seg om utviklingen i saken, skriver TV 2 Nyheder.

Thygesen sier til nyhetsmediene at siktelsene er en enorm milepæl i etterforskningen.

– Det er klart det er en lettelse. Det må være for hele Danmark at de har kommet det steget videre, sier Mai-Brit Storm Thygesen til TV 2.

Hun understreker imidlertid at det fortsatt er et stykke igjen fra siktelse til dom, og at det derfor fortsatt ikke kan trekkes konklusjoner.

– Men det er en milepæl at det endelig er en siktet i saken. Hele arbeidet har handlet om at saken skal finne sin ende, og den finner sin ende først i det øyeblikket man har en person som er dømt, så det er derfor et kjempesteg i den retningen, sier Thygesen.

Allerede under saksforløpet om den savnede 13 år gamle jenta tok Thygesen sterkt til orde for at politiet skulle koble de to sakene.

Nå, med siktelsen offentliggjort og diverse bevis fra etterforskningen, har statsadvokaten større tillit til en konkret dom mot tiltalte.

– Dette gjør at jeg håper at det kommer en endelig avklaring på om det kan være ham eller ikke, lyder det i uttalelsen.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.