Enkelt oppbevaringstips: Brødet holder seg ferskere lenger

11/05/2024 13:11

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Brød kan raskt mugne eller bli tørt, spesielt i de varmere månedene, men det finnes flere ting du selv kan gjøre for å holde brødet ferskt lenger.

Mange av oss kjøper ferskt brød flere ganger i uken, ja til og med daglig. Men samtidig kaster vi tonnevis av tørt og mugget brød. Det er både dårlig for økonomien og for klimaet.

Med svingningene i sommertemperaturene kan det spesielt være vanskelig å vite hvordan brødet bør oppbevares, hvis vi ønsker å få mest mulig ut av det.

Mattrygghetseksperten Sarah Taylor har heldigvis en rekke råd om hvordan du skal oppbevare brødet ditt slik at det holder seg ferskere lenger.

Det skriver Daily Record.

Skivet brød hindrer mugg

"Mugget brød er generelt best å kaste, da det sannsynligvis vil ha spredt seg mye lenger gjennom brødet enn det faktisk er synlig," forteller eksperten.

Av samme grunn anbefaler hun derfor å kjøpe skivet brød: "Det er en god og billig måte å holde brødet ferskt på lengre, siden mugg tar lengre tid om å spre seg i brødet."

Hjemmebakt eller butikkbrød?

Ifølge eksperten varer "et typisk supermarkedsbrød" ikke mer enn en uke før det blir tørt eller mugget.

Men det har likevel lengre levetid enn ditt hjemmebakte. Så selv om ditt eget ferskbakte brød kanskje er billigere å lage selv, holder det ikke like lenge som supermarkedets alternativer, noe som over tid kan gjøre hjemmebakst til et dyrere og dårligere alternativ.

Emballasjen er avgjørende

"For å holde brødet ditt ferskt lenger, er det best å holde det dekket," fortsetter mattrygghetseksperten.

Det er dog fritt valg av oppbevaringsemballasje, så lenge det er tørt og kjølig:

"Enten du har en dedikert brødboks eller brødpose, eller om du oppbevarer brødet i dets originalemballasje, bør du oppbevare brødet et kjølig og tørt sted."

Spesielt i varmen bør du unngå at brødet kommer til å "svette", da det da dannes fukt i emballasjen, og du ser raskere de karakteristiske muggflekkene vokse frem.

"Fuktige omgivelser er perfekte forhold for å få mugg til å utvikle seg og spre seg raskere enn det normalt ville. Unngå dette ved å holde brødet så tørt som mulig."

Fryser fremfor kjøleskap

Du bør derimot unngå å oppbevare brødet i kjøleskapet ditt, da det lett ødelegger brødets smak og tekstur. Men hvis du ikke rekker å spise opp et helt brød innen noen dager, anbefaler eksperten i stedet at du fryser det.

På den måten holder brødet seg spiselig lenger, og det frosne brødet blir raskt deilig igjen etter en tur i brødristeren, forteller mattrygghetseksperten.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.