Enkelt triks: Slik holder du rottene unna hagen din

09/05/2024 15:03

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sliter du med skadedyr i hagen? Ta kontroll over rotteproblemene med disse smarte løsningene.

Rotter kan skape kaos og forstyrre selv de mest fredfulle hager.

Ash Read, en erfaren gartner og grunnlegger av Indoor Plants, deler sine viktigste strategier for å bekjempe rotteproblemer i hagen din.

Han understreker viktigheten av å skape en duftbarriere ved hjelp av visse urter, slik som rosmarin, og anbefaler å lage din egen myntespray som en effektiv hjemmelaget løsning.

Skap en duftbarriere med duftende urter og planter

Rotter er kjent for å være følsomme overfor visse lukter, og planter som rosmarin og ringblomst kan fungere som effektive naturlige avskrekkingsmidler.

Disse plantene kan ikke bare tilføre duftende skjønnhet til hagen din, men også skape en duftbarriere som avskrekker rotter fra å slå seg ned.

Lag din egen myntespray

Ash Read anbefaler også å lage din egen myntespray ved bare å tilsette noen dråper mynteolje til vann.

Denne sprayen kan enkelt sprayes rundt inngangene til hagen din samt rundt dine mest verdifulle planter, og den vil effektivt holde rottene på avstand.

Vedlikehold av hagen din

I tillegg til duftbarrierer og hjemmelagde sprayer, er det viktig å opprettholde en velstelt og ryddig hage. Regelmessig gressklipping, fjerning av overgrodd områder og organisert oppbevaring av hageverktøy kan bidra til å skape en hage som er mindre tiltrekkende for rotter og andre skadedyr.

Carlos Garcia, en ekspert i hagepleie fra Total Clean, fremhever viktigheten av å benytte forskjellige planters naturlige egenskaper for å avskrekke rotter fra hagen din.

Han deler viktige tips om å plassere planter som mynte, lavendel, rosmarin og krydderurter som hvitløk og løk strategisk for å holde rottene unna.

Han understreker betydningen av regelmessig overvåking av hagen for å identifisere tegn på rotteaktivitet og iverksette nødvendige tiltak for å forhindre en potensielt skadelig rotteinvasjon.

Kilde: Express

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.