Er du hundeeier bør du lese videre her: 1. april blir det ulovlig

26/03/2024 07:00

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
1. april blir det ulovlig.

Det er god grunn til å spisse øret hvis du er hundeeier.

Mange hunder elsker å gå på stranden, da stranden byr på mange forskjellige muligheter for stimulering av snuten og oppdagelser i vannet.

Men fra 1. april til 30. september må du være spesielt oppmerksom på en ting, hvis du skal befinne deg på noen danske strender i tiden som kommer.

Ifølge den danske naturvernloven skal hundeeiere holde hunden i bånd når de går på danske strender.

Det er imidlertid unntak for bestemte strender, så det er en god ide å holde øye med skiltingen på din lokale strand for å sikre at hunden kan miste på din lokale strand.

Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemelding som er sendt til den redaksjonelle e-posten.

Ta hensyn til mennesker og dyr

Stranden skal være for alle, og det er derfor viktig å respektere badegjestene, men det er også en annen god grunn til å holde hunden i bånd i denne perioden. Jens Jokumsen, leder for familiedyr i Dyrebeskyttelsen, forklarer:

– Etter 1. april er det viktig å ta hensyn til hekkefuglene rundt strendene. Vi kan ofte ikke se dem selv, men hundens snuter kan lett finne dem. Det er derfor viktig å gi fuglene ro til å ta vare på ungene sine uten å måtte frykte løse rovdyr som hunder.

Det er også strender hvor det er helt forbudt å gå tur med hunden din. Derfor bør du alltid holde øye med skiltingen, uansett når på året hunden blir luftet.

– Selv om hunden må være i bånd, ødelegger det ikke hundens strandtur. Hunden vil nyte strandturen både med og uten bånd, da den ikke vil bli hindret i å oppleve alle sanseinntrykkene på stranden, selv om den er i bånd, sier Jens Jokumsen.

Noe av det viktigste med hundens daglige turer er aktivisering, og her er stranden helt fantastisk. På stranden får hunden som regel mange ukjente sanseinntrykk, uansett om den er i bånd eller ikke.

  1. Vis hensyn til andre

  2. Hils vennlig

  3. Tren en sikker innkalling

  4. Sørg for at hunden din er sosialisert

  5. Bli kjent med hundens språk

  6. Kjenn hundens personlighet

  7. Tren hunden din

  8. Søk hjelp for uønsket atferd

  9. Møt hundens behov

  10. Følg regler og pålegg

Les mer om hvordan du kan være en hensynsfull hundeeier her.