Etter 12 år er det slutt: Putin deler overraskende nyheter

18/05/2024 15:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Etter 12 år er det slutt.

Ingen har gått glipp av det faktum at den nåværende geopolitiske spenningen har nådd bristepunktet.

Og i den forbindelse har president Vladimir Putin avslørt en dypere strukturell endring i Russlands politiske landskap, ettersom han ganske overraskende har erstattet forsvarsministeren.

Etter 12 år i embetet vil den 68 år gamle Sergei Shoigu bli erstattet av første visestatsminister Andrei Belousov, som vil tjene som en sivil - ikke militær - forsvarsminister.

Det melder det russiske presidentkontoret, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Skiftet kommer i kjølvannet av Putins femte innsettelse som president, og i en tid der Russland står overfor komplekse utfordringer både internt og globalt.

Den nye forsvarsministeren er kjent for sin økonomiske kompetanse, og dette indikerer en strategisk dreining mot å integrere mer økonomisk tenkning i Forsvarsdepartementets arbeid.

Men til tross for endringen ved roret, forblir mange nøkkelpersoner i sine stillinger.

Sergej Lavrov vil fortsette som utenriksminister og Valerij Gerasimov vil forbli sjef for generalstaben, noe som indikerer en balanse mellom nytt og gammelt i den russiske administrasjonen.

Sergej Shoigu har imidlertid ikke blitt presset helt ut i kulden; Han overtar ledelsen av det russiske sikkerhetsrådet. En stilling som fortsatt regnes som en av de mest innflytelsesrike i Russland. Han erstatter Nikolai Patrushev, hvis fremtidige rolle ennå ikke er annonsert, men forventes å fortsette i en betydelig kapasitet.

Endringene i Russlands forsvars- og sikkerhetspolitikk tar sakte men sikkert tak etter at Vladimir Putin nylig ble tatt i ed som president. Dette skjedde etter at han vant det russiske presidentvalget igjen i mars med en ganske overveldende, men ikke overraskende, seier.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.