Eurovision-dramaet fortsetter: Nederlands Joost Klein utelukkes fra finalen

11/05/2024 12:36

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En avgjørelse er tatt, og den er ikke til Nederlands fordel.

De to første semifinalene gikk som planlagt, og bortsett fra protester knyttet til Israels deltakelse i Eurovision, var det ingen problemer under årets Eurovision.

Det var altså inntil dagen etter semifinale 2 ble avviklet.

Den nederlandske deltakeren Joost Klein dukket nemlig ikke opp til generalprøven, og plutselig bredte det seg stor mystikk rundt årets Eurovision.

Det kom ingen meldinger, og det virket heller ikke som arrangørene bak Eurovision selv visste hva som var opp og ned.

I går rapporterte svenske Aftonbladet at Joost Klein angivelig skulle ha havnet i et opptrinn med en kvinnelig fotograf, og politiet skal angivelig være i ferd med å undersøke saken.

Nederland utelukkes fra Eurovision-finalen

Nå, omtrent 24 timer etter at mysteriet startet, er det delvis blitt avklart, for det er nemlig bestemt at Nederland ikke får lov til å delta i Eurovision-finalen, som finner sted i kveld.

"Den nederlandske artisten Joost Klein kommer ikke til å delta i den store finalen i årets Eurovision Song Contest," har EBU nettopp kunngjort, før de fortsatte:

"Svensk politi har etterforsket en klage fra et kvinnelig medlem av produksjonsteamet etter en hendelse etter hans opptreden i semifinalen torsdag kveld. Mens den juridiske prosessen pågår, vil det ikke være passende for ham å fortsette i konkurransen," forteller de.

EBU melder ikke om konkurransen vil fortsette med en deltaker mindre i kveld, eller om et av de andre landene som ikke klarte å kvalifisere seg, kan få lov til å delta.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.