Familiemedlemmer av «Titanic»-ofre i hard kritikk: "De burde være alene"

25/06/2023 19:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Den amerikanske kystvakten kunngjorde torsdag at vrakrester hadde blitt funnet.

– Det er utrolig trist hvis de har mistet livet på den måten, men de burde ikke vært der i det hele tatt. Det forteller T. Sean Maher.

Han mistet oldefaren sin da «Titanic» sank i 1912 – og til Daily Beast,  han og andre familiemedlemmer til noen av de 1.496 passasjerene og besetningsmedlemmene fra skipet distanserer seg nå fra "turist"-turene som ble gjort ned til det berømte vraket.

Som den siste turen med ubåten «Titan», som endte fatalt.

Den amerikanske kystvakten kunngjorde torsdag at vrakrester av den lille ubåten var funnet rundt 500 meter fra Titanic.

De fem beboerne regnes som omkommet.

Siden vraket ble funnet i 1985 har det blitt gjort stadig flere lignende dykk til bunnen av Atlanterhavet for å se restene av det sagnomsuste passasjerskipet.

"Det var mange mennesker som døde der nede på den tiden, og jeg tror ikke det bør betraktes som en turistattraksjon," sa Maher.

– Det er det det er. Det er der nede, og det skal bare få lov til å være der. Vi burde la alle disse menneskene være i fred.

Brett Gladstone mistet sin tippoldemor og tippoldefar da «Titanic» sank.

– Det skal være regler for det, og det skal være en viss grad av ære og respekt for de som er der nede, sier han.

"Jeg er ikke gal av ideen om at du kan kjøpe en turistpakke for en kvart million dollar."

Den siste kommentaren er en henvisning til at det visstnok var prisen for å få plass på «Titan», altså 1,7 millioner kroner.

Andre familiemedlemmer etterlyser på samme måte regler som i det minste vil tillate at «Titanic»-vraket utforskes vitenskapelig.

"Det er fortsatt så mye å oppdage, og det vil ikke være der for alltid. Men det etterlater en vond smak i munnen at noen bare går ned dit for å hovere," sier Shelley Binder, hvis oldemor overlevde forliset for over 100 år siden.

"Det minner meg om rike mennesker som jager truede arter bare fordi de har råd til det."

John Locascio mistet to onkler. Han er ganske sløv:

– Jeg synes ærlig talt det er ekkelt. Jeg vil at det skal stoppe, sier han.

– Det gir ikke mening. Du går ned for å se på en grav. Ville de grave opp onklene og tantene dine for å se kisten? Det er det jeg vil sammenligne det med. Det er det ingen grunn til.