Familien spiste et raskt måltid med pølser: Regningen sjokkerte dem

28/06/2023 06:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En familie følte seg godt og ærlig snubbet når de måtte spise i nærheten av en stor turistattraksjon. Et par pølser viste seg å være langt dyrere enn de hadde forventet.

Trenger du et raskt måltid går du sjelden galt i byen ved å kjøpe en pølse. Smaken er nesten alltid den samme, og prisen er som regel bunn.

Prisen var nok en av grunnene til at en familie på fire valgte å spise pølser til lunsj, men det skulle de aldri ha gjort. De fikk en regning der de lett kunne ha spist et deilig måltid på en fin restaurant.

Familien, som besto av far, mor og to barn, valgte å bestille tre pølser, en skinke- og ostesmørbrød og kjøpte i tillegg fire bokser med brus, da de måtte ha en matbit i nærheten av Vatikanet i Roma.

Totalt kom regningen på €119, som med dagens kurs tilsvarer 1 393 norske kroner. Så nesten 1 400 kr for tre pølser, en liten sandwich og fire bokser brus.

Det var imidlertid ikke bare prisen på mat og drikke som sjokkerte familiemannen, men også en serviceavgift på nesten €20 for det lette måltidet. 22 € (257 kr) for hver pølse. Nesten €20 (234 NOK) i serviceavgift.

Det er vanskelig å forestille seg at vi i går spiste på en restaurant bak Pantheon, hvor vi brukte like mye, men for et helt måltid», sier den italienske faren Leo Recchia, ifølge det britiske mediet The Sun.

Foto: Privat

Restaurantsjefen har forsvart prisene med at de står på menyen og at det er dyrt om man vil spise i nærheten av Vatikanet. Det var de tre pølsene som hevet prisen, men de andre bestillingene på regningen var definitivt ikke billige heller.

Den lille sandwichen med skinke og ost kostet 81 kr, mens en 0,33 l boks brus kostet 70 kr.

Det er ikke første gang turister har blitt sjokkert over absurde priser i den italienske metropolen Roma.

Tidligere har to japanske turister fått en regning på 3.284 kroner etter et måltid der de hadde bestilt to retter spaghetti og fisk. Har du opplevd å få en helt absurd regning etter et måltid?