Farlig sms kan gjøre iPhone ubrukelig: Denne meldingen må du IKKE åpne

16/02/2018 11:15

Anniken Hauge

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vær oppmerksom hvis du mottar en sms med veldige spesielle tegn. Meldingen kan få mobilen din til å bli helt udugelige.

Det kan være litt utfordrende å være helt sikker man bruker mobilen sin til alle mulige formål.

Om det er sms, skrive mail, ringe eller sjekke Facebook, så er mobilen hele tiden på nettet. Og nettopp derfor kan det være utallige muligheter for å bli hacket eller rammet av sikkerhetsfeil som kan gjøre det til en pine å bruke telefonen.

Og det er nettopp en ny sikkerhetsbrist som har vist seg å være særdeles vanskelig å få has på, på de populære mobilene fra Apple, skriver The Verge.

Sikkerhetsfeilen kan nemlig lamme iPhones så man hverken kan sende meldinger, bruke Facebook Messenger eller sende mail via Googles Gmail eller Microsoft Outlook, programmer de fleste bruker.

Selve feilen skjer ved at man sender et tegn fra det indiske alfabet telugu. Tegnet ligner i utgangspunktet ikke en bokstav man kjenner til, men så snart man klikker på meldinger går mobilen i lås og skrur seg av og på. 

Når man åpner mobilen igjen, så er det ikke lengre mulig å få tilgang til meldingene sine eller mail. Feilen krever at man nullstiller mobilen sin helt, hvilket ikke er så enkelt hvis man ikke er litt teknisk anlagt eller er på vei hjem far jobb og ikke har PC-en sin i nærheten.

Umiddelbart er det ikke frykt for at mail og meldinger forsvinner for godt, men mange brukere har opplevd ubehaget ved at man mistenker at mobilen har blitt hacket. 

Apple er klar over den alvorlige sikkerhetsbristen og har lovet å rette opp feilen i en kommende oppdatering.