Fem raketter skal ha blitt skutt mot amerikansk base i Syria

22/04/2024 08:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra en liten lastebil med utskytningsrampe er minst fem raketter sendt mot den amerikanske militærbasen.

Minst fem raketter ble skutt opp fra den irakiske byen Zummar søndag mot en amerikansk militærbase i Nord-Syria.

Det opplyser to irakiske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået Reuters.

Angrepet på amerikanske sikkerhetsstyrker er det første siden februar, da iranskstøttede grupper i Irak stoppet sine angrep på amerikanske styrker.

Meldingene kommer dagen etter at den irakiske statsministeren, Mohammed Shia al-Sudani, kom tilbake fra et besøk hos USAs president, Joe Biden, i Det hvite hus.

To sikkerhetskilder samt en hæroffiser sa at en bærerakett festet bak på en liten lastebil var parkert i Zummar, som ligger på grensen til Syria.

Lastebilen tok senere fyr.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med hendelsen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.