Femåring død etter bilulykke: YouTube-stjerner under etterforskning

22/06/2023 19:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Skjermbilde fra Youtube
Foto: Skjermbilde fra Youtube
YouTuberene er under etterforskning for uaktsomt manndrap etter at han kjørte farlig i en Lambourghini SUV under et videoopptak og kjørte ned en gutt.

Det populære italienske YouTube-kollektivet The Borderline, som på en nesten Jackass-aktig måte utfører noen ganger ville utfordringer på video, skulle kjøre inn en av sine mange happenings for kanalen som nylig kjørte en deilig Lamborghini SUV 50 timer på rad og ha det gøy.

I stedet endte en liten fem år gammel gutt, Manuel Proietti, opp med å miste livet da Lambourghini torpederte minibilen der gutten satt 14. juni i en forstad til Roma.

Nå er sportsbilens 20 år gamle sjåfør, YouTube-stjernen Matteo Di Pietro, under hovedetterforskning for å ha kjørt bilen grovt uansvarlig, akkurat som de fire andre i bilen etterforskes i forhold til deres mulige rolle i ulykken.

For eksempel har alle de fem skaperne som var i sportsbilen fått telefonene sine beslaglagt som en del av etterforskningen.

Det skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Saken har fått mye medieoppmerksomhet i Italia, blant annet fordi Matteo Di Pietro ifølge nyhetsbyrået Ansa kjørte for fort og farlig, akkurat som flere lokale medier hevder at YouTube-stjernen har testet positivt for cannabis.

Sistnevnte er imidlertid ikke definitivt bekreftet.

I minibilen satt en mor, hennes fire år gamle datter og fem år gamle sønn. Sistnevnte overlevde ikke kollisjonen med den mye større Lambourghini og døde på vei til sykehus, mens de to førstnevnte fikk alvorlige skader.

Du kan se den totalt skadede bilen som familien satt i hos The Guardian her.

The Borderline, som har 600.000 abonnenter på YouTube og 300.000 følgere på det populære sosiale mediet TikTok, har nå trukket konsekvensene av den uheldige saken.

I en kunngjøring på YouTube kunngjør kollektivet at det legger ned sine sosiale medier og YouTube-kanal. Permanent, visstnok.

– Tragedien som har skjedd er så dyp at den gjør det moralsk umulig for oss å fortsette.