Feriegjester i Hellas kan få bøter på opptil 33 000 kroner for uskyldige ferievaner

02/07/2024 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sommerferiesesongen nærmer seg og mange turister planlegger ferier til Hellas. Men en uskyldig ferievane kan ende opp med å koste dyrt hvis du ikke overholder lokale forskrifter.

Med de varme sommermånedene kommer lysten på eventyr og spontanitet. Mange velger å reise på bilferie, og selv om det er langt fra Norge er det mange som velger å ta bilen sørover.

Dette betyr også at noen velger å sove i bilen for å spare penger på overnattinger, men akkurat denne løsningen kan bli veldig dyr i Hellas.

Lokale forskrifter forbyr overnatting i bilen på steder det ikke er tillatt, selv om det er offentlige områder.

Hellas har strenge regler når det gjelder hvor du kan parkere og overnatte i kjøretøyet ditt. Et kjøretøy skal alltid overholde trafikkloven og må ikke parkeres på steder der det hindrer andre kjøretøys bevegelser eller hvor parkering er forbudt.

I tillegg er det spesielle regler dersom du velger å bruke bilen som overnatting.

Camping er stort sett forbudt

Det er viktig å merke seg at gratis camping stort sett er forbudt i hele Hellas.

Brudd på denne regelen kan føre til strenge straffer dersom de finner det av ansvarlige myndigheter.

Velger du rett og slett å overnatte i bilen uten å sette opp campingutstyr som stoler eller markiser, bryter du ikke reglene og får heller ikke bot.

Høye bøter for overtredelser

Brudd på disse reglene kan imidlertid være en kostbar affære.

Hvis du setter opp elementer som utgjør en campinginstallasjon, kan bøtene starte fra 300 euro (3300 NOK) per person eller kjøretøy. I verste fall kan det medføre en bot på inntil 3.000 euro (33.000 kr) og eventuelt straffeforfølgelse.

Sommerferien skal være en tid for avslapning og nytelse, men det er viktig å være oppmerksom på lokale lover og regler for å unngå ubehagelige overraskelser. Ved å følge lokale forskrifter kan du sørge for at ferien går knirkefritt og problemfritt.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.