Feriereisende i Hellas kan få bøter på opptil 33.000 kroner for uskyldige ferievaner

20/06/2024 16:02

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Sommerferiesesongen nærmer seg, og mange turister planlegger ferier til Hellas. Men en uskyldig ferievane kan ende med å koste dyrt hvis man ikke overholder lokale regler.

Med de varme sommermånedene kommer ønsket om eventyr og spontanitet. Mange velger å fly til Hellas og deretter leie en bil for å utforske landet. Noen velger å sove i bilen for å spare penger på overnatting, men dette kan bli veldig kostbart.

Lokale regler forbyr nemlig overnatting i bilen på steder hvor det ikke er tillatt, selv om det er offentlige områder.

Hellas har strenge regler for hvor man kan parkere og overnatte i sitt kjøretøy. Et kjøretøy må alltid overholde trafikkreglene og kan ikke stå parkert på steder hvor det hindrer andre kjøretøyer eller der parkering er forbudt.

I tillegg er det spesielle regler for bruk av bilen som overnattingssted.

Camping er stort sett forbudt

Det er viktig å merke seg at fricamping stort sett er forbudt i hele Hellas.

Brudd på denne regelen kan medføre strenge straffer hvis de oppdages av myndighetene.

Hvis man bare velger å overnatte i bilen uten å sette opp campingutstyr som stoler eller markiser, bryter man ikke reglene og vil ikke motta en bot.

Høye bøter for overtredelser

Brudd på disse reglene kan imidlertid bli en dyr affære.

Hvis man setter opp elementer som utgjør en campinginstallasjon, kan bøtene starte fra 300 euro (ca. 3.300 kroner) per person eller kjøretøy. I verste fall kan det resultere i en bot på opptil 3.000 euro (ca. 33.000 kroner) samt mulig rettsforfølgelse.

Sommerferien skal være en tid for avslapning og nytelse, men det er viktig å være oppmerksom på lokale lover og regler for å unngå ubehagelige overraskelser. Ved å følge lokale reguleringer kan man sikre at ferien forløper glatt og uten problemer.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.