"Flurona" booster: Moderna på sporet med ny vaksine

18/01/2022 07:58

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det amerikanske bioteknologiselskapet Moderna jobber med en ny boostervaksine for koronavirus, influensa og RSV.

Moderna håper å kalle en ny boostervaksine på markedet i nær fremtid. Vaksinen vil angivelig ha en effekt mot både koronavirus, influensa og RSV, som er et utbredt luftveisvirus.

Politico rapporterer at Modernas administrerende direktør, Stéphane Bancel, har sagt at de håper å få den nye boostervaksinen på markedet innen høsten 2023.

Stéphane Bancel, som snakker som en del av et panel på World Economic Forum, sa at den nye vaksinen ville tillate folk å få bred beskyttelse mot sykdommer forårsaket av et luftveisvirus.

I tillegg understreket han også at formålet med den nye boostervaksinen vil være å gi beskyttelse i forkant av den smittsomme vintersesongen uten behov for ekstra vaksiner.

– Målet vårt er å kunne ha en eneste årlig booster slik at vi ikke har samsvarsproblemer der folk ikke ønsker å få to eller tre vaksiner om vinteren. Det beste scenarioet vil være høsten 2023, sier Modernas direktør.

I september i fjor fortalte Bancel investorer at Moderna jobber med en boostervaksine som vil kombinere mRNA-vaksinen mot koronavirus, en vaksine mot influensa de utvikler, og potensielt en vaksine for å behandle respiratorisk synytialvirus (RSV).

Koronavirus booster-vaksinen er for tiden i fase tre, sa han til World Economic Forum, mens influensavaksinen - som også bruker mRNA-teknologi - utvikles. Det forventes å gå fra fase to til fase tre i andre kvartal i år.

Salget av koronavaksiner ser også ut til å fortsette resten av året. I alle fall forventer den amerikanske produsenten at de skal selge mellom to og tre milliarder doser av koronavaksinene sine i år. Det forklarte Bencel, som også bekreftet at de solgte 807 millioner doser i fjor.

Selskapet er for tiden i dialog med helsemyndigheter over hele verden for å komme til enighet om hvor mange doser som skal brukes i høst i de respektive landene.