Flyselskapet krever at passasjerene tar coronavirusvaksine

01/12/2020 13:10

Emma Sletta

Nyheter
Et flyselskap vil kreve sine passasjerer å ta coronavirus vaksine før de kan få lov til å fly med dem.

Flyselskapet Qantas vil kreve at deres flypassasjerer tar en coronavirusvaksine i fremtiden hvis de skal fly med dem. Det sier flyselskapets administrerende direktør.

Administrerende direktør i det australske flyselskapet, Alan Joyce, sier også at han forventer at det vil være en generell tilstand for flytrafikken i fremtiden.

"Vi er i ferd med å endre våre vilkår og betingelser for å diktere at internasjonale reisende må vaksineres mot koronavirus før de kan gå om bord i flyet," fortalte han det australske programmet A Current Affair.

– Om det også vil være et krav for innenlandsflyvninger, må vi vurdere i tråd med koronavirus og markedet. For internasjonale reisende tror vi det er en nødvendighet, sier han også.

Alan Joyce la også til at Qantas ikke er det eneste flyselskapet som ønsker å pålegge sine reisende slike forhold.

«Jeg tror det kommer til å bli en normal ting, etter å ha snakket med kollegene mine på andre flyselskaper over hele verden», sier han.

Hvis vaksinene som er på vei til forveien viser seg å være vellykkede, forventer han at internasjonale flyvninger til og fra Australia går tilbake til pre-corona nivå innen utgangen av neste år.

Den australske regjeringen har tidligere annonsert at internasjonale reiser ikke vil gjenopptas før en vaksine er rullet ut. Det forventes imidlertid at den vil tre i kraft innen utgangen av 2021.

Hvis Alan Joyce har rett i sin antagelse om at det blir vanlig og utbredt for flyselskaper å kreve at passasjerene deres vaksineres mot koronavirus, kan det spre seg over hele verden. Det er derfor det også vil gjelde for danske flyreisende.

Ingen andre flyselskaper har imidlertid ennå rapportert noe i denne sammenhengen.

 

Læs også:

Seere reagerer negativt på 'Skal vi danse': Nå kommer en gladnyhet Etter at flere har reager, kommer nå en gladnyhet.
Søvnekspert advarer: Vær forsiktig med dette i de kalde månedene De kalde månedene gjør søvnen ubehagelig for et stort antall mennesker.