Før ubåttur: 19-åring var «livredd»

25/06/2023 13:30

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Familiene til de døde i ubåten «Titan» reagerer nå. Ifølge tanten var den 19 år gamle milliardærsønnen redd for turen.

En hel verden har fulgt med på at ubåten «Titan» forsvinner, og onsdag erklærte myndighetene at alle de fem mennene er døde etter en implosjon på havets bunn.

De pårørende er informert om den tragiske ulykken, og nå står flere pårørende frem for å dele sin sorg.

Mest oppsiktsvekkende er søsteren til den pakistanske forretningsmannen Shahzada Dawood at hans 19 år gamle sønn Suleman var «livredd» for ubåtturen til «Titanic»-vraket på bunnen av Atlanterhavet.

Det melder amerikanske NBC News, som har snakket med søsteren Azmeh Dawood.

– Var ikke mye for det Ifølge farens søster var 19-åringen tilbakeholden med å ta turen ned i dypet av den lille ubåten, som som kjent ble styrt med en spillkontroller.

Men han endte opp med å gå likevel for å tilfredsstille faren, melder NBC News.

– Han var ikke mye for det. Han var livredd, sier søsteren til amerikanske medier.

Hun sa også at tanken på at 19-åringen kan ha ligget i ubåten og gispet etter pusten, har vært «lammende».


Torsdag kunngjorde den amerikanske kystvakten at redningsteamet hadde funnet vrakrester fra ubåten «Titan» omtrent 500 meter fra «Titanic»-vraket, som var turens mål.

Både halepartiet og fire andre vrakrester er funnet, noe som tyder på at ubåten har implodert på grunn av det sterke trykket dypt under vann.

– Vrakrestene er forenlig med et katastrofalt trykktap i kammeret, sa admiral John Mauger på en pressekonferanse torsdag kveld.

Fredag rapporterte Wall Street Journal at den amerikanske marinen hørte implosjonen  via et topphemmelig sporingssystem svært kort tid etter at ubåten mistet signalet til omverdenen.