Første feriested gjør selfies straffbare

20/04/2024 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En selfie kan være en dyr fornøyelse for turister. I fremtiden vil sperrede veier gi bøter på opptil 275 euro (ca. 3100 NOK).

Den italienske kystbyen Portofino er kjent som et av de mest populære stedene for turister i hele Italia.

De fargerike husene og den unike havutsikten tiltrekker seg tusenvis av turister året rundt, og derfor ikke bare i de mest populære ferieperiodene.

Det er mange av disse turistene som ønsker å ta det perfekte bildet på noen spesielt utvalgte steder i den sjarmerende byen. Dette bringer ofte trafikken i det lille samfunnet, hjem til kun 369 innbyggere, i stå.

Dette har ifølge det østerrikske mediet Heute fått byens ordfører til å ta et kraftig oppgjør med det. Dette har resultert i publisering av noen strenge straffer som gjelder både lokale innbyggere og turister.

I flere deler av den italienske byen er det innført flere soner med parkeringsforbud, som også inkluderer steder hvor det er populært å komme som turist.

Turister som oppholder seg for lenge i disse sonene til å ta bilder, vil i fremtiden måtte betale bot. Denne boten kan komme opp i hele 275 euro, som tilsvarer i overkant av 3000 norske kroner.

Et raskt bilde i forbifarten vil imidlertid fortsatt være tillatt, og det betyr derfor ikke at det er innført et definitivt forbud mot selfies og andre bilder i Portofino.

Etter 18 lempes reglene i de ulike forbudssonene, og turister må derfor ta seg mer tid til selfiene om de har lyst.

Denne ordningen ble innført i fjor, og vil heretter gjelde årlig fra påske til oktober. Disse reglene skal forhindre massive trafikkork og blokkerte veier, som kan være til stor sjenanse i det lille samfunnet.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.