Forferdelig: 10 år gammelt barn jobbet ubetalt på McDonald's midt på natten

17/05/2023 09:50

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Barna var svært små og jobbet helt uten lønn.

Det har kommet frem at to 10 år gamle barn har jobbet på en McDonald's-restaurant i Louisville.

Noen ganger  jobbet de helt til klokken 02.00, ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet.

Avsløringen var en del av en etterforskning av brudd på barnearbeid i det sørøstlige USA.

De fant også tre franchisetakere som eier mer enn 60 McDonald's-restauranter i Kentucky, Indiana, Maryland og Ohio hvor 305 barn jobbet, jobbet mer enn de tillatte timene og utførte oppgaver som var forbudt for unge arbeidere, sa arbeidsdepartementet i en uttalelse.

Blant annet fant etterforskere fra avdelingens lønns- og timeavdeling at to 10 år gamle barn på en McDonald's i Louisville var ansatt - men ikke betalt - og noen ganger jobbet så sent som klokka 2.

Det skriver CNN.

– Disse rapportene er uakseptable, dypt urovekkende og strider mot de høye forventningene vi har til hele McDonald's-merkevaren. [...] Vi er forpliktet til å sikre at våre franchisetakere har de ressursene de trenger for å fremme trygge arbeidsplasser for alle ansatte og opprettholde overholdelse av alle arbeidslover, sier Tiffanie Boyd, senior vice president og chief people officer ved McDonald's USA, til CNN.

De tre franchisetakerne står overfor til sammen 212.754 dollar i bøter for brudd på barnearbeid, heter det i en uttalelse.

"Altfor ofte unnlater arbeidsgivere å følge lover om barnearbeid som beskytter unge arbeidstakere. Under ingen omstendigheter bør det noen gang være et 10 år gammelt barn som jobber i et hurtigmatkjøkken rundt varme griller, ovner og frityrkokere," sier Karen Garnett-Civils, byråets lønnings- og timedistriktsdirektør, i en uttalelse.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.