Forferdelig ulykke utenfor Bergen: Én person har omkommet

29/02/2024 13:40

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Helikopteret havarerte under en søk- og redningsøvelse utenfor Sotra.

Onsdag kveld skjedde en tragisk helikopterulykke utenfor Sotra, vest for Bergen, der et Sikorsky S-92 helikopter havarerte.

Dette helikopteret, som var i bruk under en søk- og redningsøvelse på oppdrag fra Equinor for SAR-tjenesten i Oseberg-området i Nordsjøen, hadde seks personer om bord.

Blant disse var fem ansatte i Bristow, et av de ledende selskapene for transport av mannskap til oljeplattformer i Nordsjøen, samt en kvinne i 60-årene ansatt i Equinor som dessverre omkom i ulykken. Kvinnens pårørende er informert om hendelsen, bekrefter politiet.

– Vi har nå fått bekreftet at den omkomne er en av våre egne kolleger, ansatt hos Equinor. Den omkomne var sykepleier på jobb for å ivareta andre. Vi har mistet en kjær kollega og dyktig medarbeider, sier konsernsjef Anders Opedal til NTB.

Torsdag formiddag ga politiet en oppdatering på tilstanden til de fem overlevende, som alle er innlagt på Haukeland universitetssykehus. Det skriver NRK.

Én person er kritisk skadet, én er alvorlig skadet, mens tre har pådratt seg lettere skader. Politiet la til at alle de involverte hadde på seg overlevelsesdrakt under ulykken, en detalj som ble bekreftet av stabssjef Gustav Magne Landro i Vest politidistrikt under en pressekonferanse i Bergen.

Detaljer om de overlevendes helsetilstand eller identiteten deres ble ikke ytterligere diskutert.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.