Friidrettsstjerne bryter tausheten: "Da jeg var liten, ble jeg voldtatt"

13/04/2023 11:31

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den svenske stavhopperen avslører nå at hun ble voldtatt da hun var barn av noen som sto henne nær.

Svenske Michaela Meijer har hatt stor suksess som en av de beste stavhopperne i Europa.

Men det har ikke alltid vært lett for den 29 år gamle svensken.

I samarbeid med organisasjonen Storasyster står hun nå frem og forteller om sin ulykkelige barndom, hvor hun ble voldtatt som barn.

– Da jeg var liten, ble jeg voldtatt. Det ordet er fortsatt vanskelig å bruke, det føles som om det ordet tilhører de som ble angrepet sent på kvelden i en mørk bakgate, men det var ikke slik for meg, skriver Michaela Meijer i et innlegg på organisasjonens nettside.

– Men det ordet har også vært aktuelt i mitt tilfelle. I politirapporten står det «grov voldtekt av et barn». Men det var ikke i et mørkt smug eller en ukjent gjerningsmann. Det var en alle rundt meg kjente.

Etter voldtekten valgte hun å ikke politianmelde hendelsen. Hun ville ikke såre menneskene nærmest henne ved å fortelle hvordan personen egentlig var når ingen andre var i nærheten.

– Men skaden var allerede skjedd. På et barn. Og det er dit jeg vil gå med denne teksten, ingen, spesielt et lite barn, må bære eller gå gjennom noe slikt, og det gjør vondt å vite at du er der ute, du som ikke har noen å vende meg til, skrev Meijer.

Hun forteller at hun bryter stillheten slik at de som ikke har noen å gå til ikke føler seg alene, og at det finnes hjelp og støtte.

Organisasjonen Storasyster eksisterer slik at de som ikke har noen å gå til kan henvende seg til dem for hjelp, støtte eller bli lyttet til.

Etter avdukingen hyllet også det svenske friidrettsforbundet Michaela Meijers mot.  

Det gjør de i en pressemelding.

– Jeg er enormt imponert over motet til Michaela. At hun kommer ut og forteller er både viktig og utrolig sterkt. Hun er en kriger som reiser seg fra en forferdelig situasjon og er nå også i stand til å fortelle historier. Det er så mange som blir eksponert, og det er veldig viktig at vi tør å snakke om det, sier forbundskaptein Kajsa Bergquist og fortsetter.

– Ingen skal måtte oppleve det Michaela har vært gjennom. Ved å fortelle til andre som er utsatt, kan andre som er utsatt føle seg støttet i at det ikke trenger å være slik, at det finnes en vei ut, og at det også finnes personer og organisasjoner som kan hjelpe.

Michaela Meijer er på vei tilbake til toppform etter at hun var involvert i en bilulykke sommeren 2021.