Frisør deler tips om den mest elegante og ungdommelige frisyre for kvinner over 50 år

12/05/2024 08:56

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Langt hår er for tiden populært blant flere eldre skuespillerinner; Helen Mirren og Michelle Yeoh har begge vist seg med langt hår denne prisutdelingssesongen. På bakgrunn av dette har A-liste frisør Jason Collier vært ute og forklart hvordan man oppnår den beste stilen, uansett alder.
Misforståelser om aldersfrisyrer

For mange kvinner som har passert 50 år, forsvinner de lange lokkene fordi det finnes en tendens eller forventning om at langt hår ikke passer for deres alder. Men dette er en misforståelse, mener Jason Collier.

"Det er en misforståelse at langt hår på middelaldrende kvinner gjør dem eldre, og dessverre føler mange kvinner press for å klippe håret kort."

"Men det er ikke nødvendig," forteller Jason og fortsetter: "Langt hår kan se chic, elegant og ungdommelig ut i alle aldre, alt handler om hvordan det klippes."

Dette bør du si til frisøren din

Jason deler flere frisyretips:

"Langt hår passer godt for en rekke aldersgrupper, og det passer spesielt godt for dem med normalt eller tykt hår."

Han peker på noen triks for å få håret til å passe godt til ansiktet:

"Sørg for å be frisøren din om mange lag som kan gi volum, spesielt rundt ansiktet. Det myke utseendet og spillet i håret er veldig flatterende."

Derimot bidrar tynt og glatt hår ikke til et ungdommelig utseende ifølge Jason:

"Glatt hår som kun har én lengde kan se hardt ut, og det kan potensielt få deg til å se eldre ut."

Hårstrukturen endrer seg med alderen

Ettersom vi blir eldre, begynner håret å endre seg. Ikke bare i fargen, men også i strukturen. Dette har Jason også en forklaring på:

"Hormonendringene under og etter overgangsalderen kan føre til svakere hår, og håret går fra tre til to lag. Dette gir en tynnere struktur, og derfor er håret mer utsatt for å knekke," forteller Jason, som har utviklet et hårproduktmerke som nettopp er bra for å forebygge denne utviklingen.

Han anbefaler at man skal beholde sitt lange hår gjennom hele livet, men også huske å pleie håret.

"Opp i 50-årene, 60-årene, 70-årene og videre trenger du flere produkter for å pleie tuppene, og det vil nok ta ekstra 10 minutter å sette og style håret," sier Jason og legger til:

"Jeg anbefaler en mousse for å tykne håret, eller en volumspray for føning. Gi volum til frisyren med en stor rundbørste, og jeg anbefaler alltid en løs bølget frisyre eller en 'bouncy' krøll som gir illusjonen av fylde."

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.