Gigant tilbakekaller over to millioner produkter

12/05/2023 08:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Stor virksomhet tilbakekaller over to millioner produkter.

Det amerikanske selskapet Peloton tilbakekaller over to millioner treningssykler etter rapporter om seter som løsnes.

Det melder The New York Times.

Tilbakekallingen sendte verdien av selskapets aksje ned ni prosent torsdag.

Dette er spesielt treningssykler av modellen PL-01, som har blitt solgt i USA mellom januar 2018 og mars 2023.

Ifølge den amerikanske forbruker sikkerhetskommisjonen har selskapet mottatt 35 rapporter om setepinner som har brukket og løsnet fra sykkelen, skriver The New York Times.

"Det har vært viktig for Peloton å proaktivt engasjere sikkerhetskommisjonen for å løse problemet," sa selskapet i en uttalelse.

Beslutningen om å tilbakekalle treningssyklene er litt av en helomvending for Peloton, som tidligere har avvist akkurat det feriestedet.

I 2021 begynte selskapet imidlertid også å tilbakekalle visse modeller av tredemøller.

Dette kom etter at sikkerhetskommisjonen advarte om at et barns død og dusinvis av skader hadde blitt knyttet til utstyret.

John Foley, daværende administrerende direktør i Peloton, sa den gang at selskapet hadde gjort en feil ved å nekte å tilbakekalle tredemøllene.

I 2020, ifølge The New York Times, tilbakekalte Peloton også rundt 27 000 treningssykler etter å ha mottatt over 100 rapporter om at de brøt, samt 16 rapporter om at brukere hadde fått skader.

Etter å ha blitt fremtredende som amerikanernes favorittutstyr for hjemmetrening under koronaviruspandemien, har Peloton gått gjennom en rekke negative tilfeller og offentlig hån.

Blant annet ble karakteren Mr. Big skrevet ut av oppfølgerserien til «Sex and the City» ved å dø som følge av hjerneslag etter å ha fullført en tur på en Peloton treningssykkel.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.