Gisler løslatt fra nattklubb - en person arrestert

01/04/2024 05:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alle gislene er løslatt etter en gisseltaking på en nattklubb, skriver AFP. En mistenkt er varetektsfengslet.

Alle gisler er løslatt etter en gisseltaking på en nattklubb i den nederlandske byen Ede.

Samtidig er en mistenkt pågrepet.

Det opplyser politiet på det sosiale mediet X, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Det siste gisselet er nettopp løslatt. En person er pågrepet. Vi kan ikke dele mer informasjon på nåværende tidspunkt, sa politiet lørdag ettermiddag.

Det nederlandske nyhetsbyrået ANP skrev kort tid før, ifølge Reuters, at to menn – en med elefantlue – forlot nattklubben med hendene over hodet.

En av mennene ble satt i håndjern av politiet, skriver nyhetsbyråene.

Tidligere lørdag morgen ble det rapportert at en bevæpnet mann hadde tatt en rekke gisler på nattklubben Cafe Petticoat i byen Ede.

Ifølge AFP meldte lokale medier at en «forvirret» mann braste inn på stedet tidlig lørdag morgen og kom med trusler. Han skal ha holdt fire personer som gisler.

Politiet i byen sperret av sentrum og evakuerte beboere i rundt 150 bygninger rundt nattklubben.

Politi i kampuniformer og eksplosiveksperter var også på stedet.

Først ble tre gisler løslatt. Bilder fra TV-kanalen NOS viste tre personer som forlot bygget med hendene i været.

Det fjerde gisselet ble løslatt kort tid etter, og den mistenkte gisseltakeren ble arrestert, skriver AFP.

Gisseltakingen endte uten ofre eller skader, skriver AFP, og legger til at det ifølge myndighetene ikke er grunn til å mistenke «terroristiske motiver».

Ede ligger i den østlige delen av Nederland mellom de større byene Arnhem og Utrecht. Byen har omtrent 120 000 innbyggere.

Nederland har opplevd flere terrorangrep og planlegger å gjøre det. Men det har ikke vært i den grad man har sett i land som Frankrike og Storbritannia eller nabolandet Belgia.

I fjor holdt en 27 år gammel våpenmann flere personer som gisler i en Apple-butikk i den nederlandske hovedstaden Amsterdam i fem timer.

I 2019 skjedde et angrep som rystet mange nederlendere. Her skjøt den tyrkiskfødte mannen Gökmen Tanis vilt rundt i en trikk i Utrecht og drepte fire mennesker.

Han innrømmet senere at hensikten var terror. Ifølge AFP lammet angrepet så å si all trafikk og liv i byen, som er Nederlandens fjerde største.