Gjert Ingebrigtsen: Det er han tiltalt for

29/04/2024 08:46

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Nå er han tiltalt.

Høsten 2023 startet Sør-Vest politidistrikt en etterforskning av den profilerte friidrettstreneren Gjert Ingebrigtsen, etter at tre av Ingebrigtsen-brødrene publiserte en kronikk i VG der de beskrev en oppvekst med fysisk vold og trusler.

Noen måneder senere, i desember, ble Ingebrigtsen siktet for kroppskrenkelse mot et av sine barn.

– Uttalelsene som de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn, uttalte Gjert Ingebrigtsen, gjennom sin advokat, til TV 2 etter sønnenes kronikk.

Siktelsen gjaldt et enkeltstående tilfelle og omhandlet bruk av et håndkle, noe som falt under straffelovens mildeste voldsparagraf, paragraf 271, med en maksimal strafferamme på ett års fengsel.

Gjert Ingebrigtsens forsvarer, advokat John Christian Elden, uttrykte tidlig forventninger om at saken ville bli henlagt, gitt den mildere karakteren av siktelsen. Det skriver TV2.

– Politiet har siktet Gjert Ingebrigtsen for ett tilfelle hvor han skal ha slått et håndkle etter en fornærmet for flere år siden, noe som ansees som en mulig kroppskrenkelse. Dette forholdet har han forklart seg om overfor politiet, uttalte Elden til TV 2 i februar. 

Selv om forsvarerne Elden og Heidi Reisvang ikke har svart på TV 2s henvendelser, og heller ikke bistandsadvokatene i saken, har det blitt bekreftet at fem andre voldstilfeller som Ingebrigtsen var etterforsket for, er henlagt, ifølge VG, som omtalte saken først.

Ingebrigtsen er imidlertid fortsatt mistenkt i en annen sak som gjelder mishandling i nære relasjoner.

På motsatt side har Mette Yvonne-Larsen, bistandsadvokat for fem av Ingebrigtsens sju barn, uttrykt en annen oppfatning enn forsvarerne, og har ikke trodd på at saken ville bli henlagt.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.