Gode nyheter for reiseglade nordmenn: Nytt lavprisselskap kommer til Norge

11/06/2024 21:47

redaktion

Nyheter
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Hvis du liker å reise og vil ha flybillettene så billig som mulig, har vi gode nyheter til deg.

"Vi er svært glade for å ønske easyJet velkommen til Norge. Deres etablering på Tromsø og Oslo vil gi både norske og internasjonale reisende flere valgmuligheter, og styrke forbindelsen mellom Norge og viktige europeiske destinasjoner," sier Joachim Lupnaav Johnsen, konserndirektør kommersiell styring og utvikling i Avinor i en pressemelding.

Tromsøs eventyrlige vekst som vinterdestinasjon 

Tromsø har de siste årene opplevd en betydelig vekst som vinterdestinasjon.

Fra oktober 2022 til april 2023 hadde Nord-Norge 320.000 internasjonale vintergjester, og det forventes å nå 350.000 i inneværende sesong.

Denne veksten er drevet av økt tilgjengelighet gjennom direkteflyvninger og forbedret kvalitet på turisttilbudene, inkludert nordlysjakt, hvalsafari og reindyrsledekjøring. 

De syv nye rutene til Tromsø vil alle ha to ukentlige frekvenser, og de vil dekke både etablerte og nye markeder. Dette innebærer en betydelig økning i kapasiteten til Tromsø. 

"Dette understreker at Tromsø er en unik og attraktiv destinasjon. Satsningen vil også gi gode muligheter for Tromsøs befolkning til å komme seg enkelt til spennende destinasjoner i Europa. Vi ser frem til å ønske EasyJet og deres passasjerer velkommen til den arktiske hovedstaden," sier Lone Helle, reiselivssjef i Visit Tromsø. 

I easyJet er de stolte av å kunne annonsere nye ruter til det de omtaler som unike og fantastiske opplevelser.  

"Vi er veldig stolte av å kunne tilby flyreiser for første gang fra Tromsø til syv destinasjoner i Storbritannia, Italia, Sveits og Nederland, samt gjenoppta flyreiser fra Oslo med to nye ruter til Paris og Milano," sier William Vet, easyJet’s Country Manager for Nederland og Skandinavia. – Dette gir våre kunder bedre tilgang til de fantastiske landskapene og unike opplevelsene i Arktis-regionen denne vinteren, alt med fantastisk service og gode priser. 

Oslo med to nye ruter 

Fra og med 28. oktober vil easyJet også gjenoppta flyvninger til Oslo, med to nye ruter til Paris-CDG og Milano-Malpensa. Paris-ruten vil ha tre ukentlige avganger på mandager, onsdager og fredager, mens Milano-ruten vil ha fire ukentlige avganger på mandager, torsdager, fredager og søndager. 

Foto: EasyJet

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.