Google annonserer nedleggelse av podcast-appen

09/05/2024 20:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google har kunngjort at de vil stenge Google Podcasts-appen 23. juni 2024.

Google har annonsert nedleggelse av sin Google Podcast-app 23. juni 2024, og gir brukerne beskjed om å gå over til YouTube Music for deres behov for podcastlytting.

Til tross for et høyt antall nedlastinger, har appen slitt med å konkurrere med populariteten til andre podcast-plattformer.

Overgang til YouTube Music

Siden lanseringen i 2018 har Google Podcasts blitt lastet ned over 500 millioner ganger, men har ikke oppfylt selskapets forventninger når det gjelder brukerengasjement, spesielt sammenlignet med andre plattformer.

Googles beslutning om å konsolidere podcastlytting i YouTube Music er en del av et forsøk på å strømlinjeforme tjenestene og utnytte YouTubes eksisterende popularitet som en podcastplattform.

I følge Edison Research bruker 23 % av amerikanske podcastlyttere YouTube som sin primære plattform ukentlig, og overskygger Google Podcasts, som bare får 4 %.

Google planlegger å hjelpe brukere med å gjøre en smidig overgang fra Google Podcasts til YouTube Music.

Selskapet har lovet å støtte brukere under denne overgangen ved å tilby verktøy for enkel migrering og muligheten til å legge til podcast-RSS-feeder til YouTube Music-bibliotekene deres, selv for programmer som for øyeblikket ikke er på YouTube.

Dette er ment å gjøre byttet jevnere for brukere og for å tillate podcastskapere å fortsette å nå ut til publikum, nå med den ekstra muligheten for å inkludere videoformater.

Blandede reaksjoner fra brukere

Kunngjøringen har fått blandet respons fra brukerfellesskapet for Google Podcasts.

Mange brukere har uttrykt skuffelse, og nevner det enkle og brukervennlige grensesnittet til Google Podcaster som viktige fordeler i forhold til mer annonsetunge plattformer som YouTube Music.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.