Google Chrome overrasker: Skal koste 66 kroner i måneden

14/05/2024 20:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Om ikke lenge kan det være en realitet.

Google Chrome planlegger å lansere en ny betalt abonnementstjeneste kalt Chrome Enterprise Premium, primært rettet mot bedrifter som ønsker forbedret sikkerhet og avanserte administrasjonsverktøy.

Tradisjonelt har markedet for nettlesere vært preget av gratisløsninger, men dette paradigmet utfordres nå av Google med deres nye, potensielle tjeneste til en pris på seks dollar per måned (ca. 66 NOK).

Skulle Chrome Enterprise Premium bli lansert, vil den tilby avansert beskyttelse mot trusler som f.eks kunstig intelligens-drevne selskaper som samler inn data for å trene språkmodeller. Dette melder Iltalehti.

Den kommende tjenesten vil inkludere funksjoner som skanning av skadelig programvare, dynamiske URL-filtre og nettstedskategorisering, designet for å øke både sikkerheten og effektiviteten til nettleseren.

Med dette nye abonnementet bryter Google med gratismodellen som har vært dominerende siden Microsofts Internet Explorer utfordret Netscape Navigator på 1990-tallet.

Siden den gang har de fleste nettlesere vært gratis, noe som har presset programvareutviklere til å søke alternative inntektskilder, ofte gjennom reklame eller innebygd programvare.

Ifølge analysefirmaet Gartner vil nettlesere spille en stadig mer sentral rolle i bedriftens infrastruktur frem til 2030, spesielt når det gjelder programvaredistribusjon og datainnsamling.

Google skiller seg ut ved å tilby en betalt tjeneste som gir tilgang til et bredere spekter av verktøy og støttealternativer for bedrifter.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.