Google kunngjør store endringer for Android-brukere

04/06/2024 16:00

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Android-brukere har nå mange grunner til å være begeistret, da Google nettopp har annonsert syv nye funksjoner som bringer deres enheter enda nærmere konkurrentene.

En ny oppdatering fra Google vil få stor betydning for nordmenn som bruker en Android-telefon i hverdagen.

Med den nye oppdateringen til Google Messages kan Android-brukere endelig redigere meldinger etter at de er sendt. Dette skriver flere store medier, inkludert The Verge og Lifehacker.

Dette har lenge vært en etterspurt funksjon blant Android-brukere, spesielt etter at Apple introduserte denne muligheten med iOS 16 i 2022.

For å rette en melding, trenger man bare å trykke og holde på en sendt RCS-melding og deretter foreta nødvendige endringer innen 15 minutter.

Enkel deling av hotspot og bytte av enhet under samtaler

En annen spennende nyhet er muligheten til å dele telefonens hotspot med en Android-nettbrett eller Chromebook uten å måtte taste inn et passord. Dette gjør det lettere og raskere å få tilgang til internett på flere enheter.

Under samtaler i Google Meet kan brukere nå også enkelt bytte mellom enheter ved å trykke på Cast-ikonet, noe som forbedrer fleksibiliteten under møter og samtaler.

Remix av emojis og kontroll av hjemmet fra skjermen

Google introduserer også "Emoji Kitchen", hvor brukere kan kombinere emojis for å skape unike og morsomme uttrykk.

I tillegg kan Android-brukere nå legge til Google Home Favourites-widgeten på startskjermen, noe som gjør det mulig å kontrollere de mest brukte smarthjem-enhetene direkte fra telefonens skjerm. Denne widgeten er tilgjengelig for alle som melder seg på Public Preview.

Smarthjem-kontroll med Wear OS og digital bilnøkkel

For de som bruker en Wear OS-smartklokke, kan de nå kontrollere sine smarthjem-enheter med et enkelt trykk på håndleddet. Enten det er å låse dørene, dempe lysene eller justere temperaturen, kan alt dette gjøres raskt og enkelt.

Til slutt utvider Google sin digitale bilnøkkelfunksjon, som nå er tilgjengelig på utvalgte MINI-modeller og snart vil bli utvidet til Mercedes-Benz og Polestar-kjøretøy. Med denne funksjonen kan brukere låse, låse opp og starte bilen med telefonen, samt dele den digitale nøkkelen sikkert med familie og venner.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.