Google Maps introduserer to smarte nye funksjoner

21/05/2024 05:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
En av funksjonene gjør livet enklere med en elbil.

Hver dag henvender mange sjåfører seg til Google Maps for å finne en destinasjon.

Appen er praktisk og brukervennlig, og den blir bare bedre etter den siste oppdateringen.

Google Maps har mottatt en rekke oppgraderinger, og de nyeste funksjonene viser seg å være ekstremt nyttige helt fra starten.

Endringene ble først oppdaget og rapportert av nettstedet SmartDroid.

Lettere å finne ladestasjoner

Den første oppdateringen er rettet mot brukere med Android-mobiler og handler om å gjøre det enklere å finne ladestasjoner for elbiler.

Ved å trykke på filterknappen under hovedsøkefeltet kan du nå velge "ladestasjoner" og dermed enkelt finne steder i nærheten hvor du kan lade elbilen din.

For at denne funksjonen skal være tilgjengelig, må brukeren ha angitt i appen at vedkommende eier en elbil. Dette gjøres ved å gå til innstillinger og velge "elbilinnstillinger" og deretter legge til hva slags ladeuttak bilen bruker.

I Danmark er for eksempel CCS-ladere vanligst.

Nå viser hele veien

Den andre oppdateringen er en enkel, men praktisk endring i Google Maps.

Når du søker på en vei uten å oppgi et husnummer, vil appen nå vise hele lengden av veien merket med blått. Tidligere ble det bare vist en prikk midt i veien for å indikere plasseringen. Med denne oppdateringen vil brukerne ha bedre oversikt over utstrekningen av veien, hvor den starter og slutter, og hvor mye plass den tar opp på kartet.

Disse to oppdateringene, om enn små, gir betydelig praktisk verdi til Google Maps.

For elbileiere betyr dette en enklere hverdag med rask tilgang til lademuligheter, mens den visuelle forbedringen av lengden på veien gjør det enklere å navigere og planlegge ruter. Google Maps fortsetter dermed å forbedre brukervennligheten og funksjonaliteten, noe som er til stor fordel for brukerne

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.