Gresk politi: Britisk TV-lege døde av naturlige årsaker

10/06/2024 16:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge politiet døde TV-legen Michael Mosley allerede onsdag, da det ble satt i gang et omfattende søk.

Den britiske legen og TV-programlederen Michael Mosley døde av naturlige årsaker onsdag da han forsvant mens han gikk på en gresk øy.

Det skriver BBC mandag.

Talskvinne for gresk politi Konstantia Dimoglidou sa til britiske medier at Mosley, som var 67 år gammel, ifølge den foreløpige obduksjonen, ikke hadde noen skader på kroppen som kunne ha forårsaket hans død.

Dødstidspunktet var rundt klokken 16 onsdag.

Mosley ble meldt savnet av sin kone etter at han forlot en strand for en tur langs en steinete sti på Simi Island rundt klokken 13.30 lokal tid.

I svært høye temperaturer startet greske myndigheter et søk. Mosleys barn kom også til øya for å hjelpe til med å lede.

Men søndag bekreftet politiet på øya at de hadde funnet liket av den britiske TV-programlederen.

TV-legens kone, Clare Bailey Mosley, sa i en uttalelse til det britiske nyhetsbyrået PA at det er «forferdelig» at hun har mistet sin «vakre, morsomme, snille og fantastiske ektemann».

– Vi finner trøst i at han nesten klarte det, sier hun i uttalelsen.

– Han fullførte en utrolig stigning, tok feil vei og kollapset der han ikke lett kunne bli funnet av det store leteteamet. Michael var en eventyrlysten mann. Det er noe av det som gjorde ham så spesiell.

Michael Mosley, som utdannet seg til lege, men i flere tiår jobbet som journalist, var kjent for å ha vært vertskap for TV-programmet "Trust me, I'm a Doctor".

Han var med på å spre 5:2-dietten, hvor man faster to dager i uken, og skrev blant annet boken «Sunn mat for smarte tarmer».

Mosley vant flere priser for sine dokumentarer – inkludert en Emmy-pris for «The Human Face», som handler om vitenskapen bak menneskets skjønnhetsoppfatning.