Grunnlovsavhøret er avsluttet: Her er detaljene

05/07/2022 08:01

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Få detaljene nedenfor.

I dag klokken 13.00 startet det Grunnlovsavhøret mot den 22 år gamle mannen, som søndag ble arrestert etter voldsskytingen i Field's. Det fant sted i Københavns byrett i rettssal 60, hvor det er ekstra plass til tilhørighet.

Tiltalte startet med å bekrefte navn og fødselsdag. 22-åringen er siktet for drap, drapsforsøk og brudd på straffeloven § 192a, opplyser aktor. § 192a omhandler brudd på våpenlovene.

Ifølge tiltalen var 22-åringen i besittelse av en skarp rifle som han brukte i angrepet. Dommeren valgte å innføre navneforbud på tiltaltes navn, adresse og stilling. På samme måte er alle pre-presenterte personer også dekket av det.

Dommeren valgte å lukke døren underveis, da saken er veldig omfattende og ikke helt klar ennå. Da dørene måtte stenges og mediene dermed måtte ut, var det fortsatt ukjent hvordan tiltalte forholder seg til siktelsen.

De ville ikke svare på det i en offentlig høring, sto det. Det er dermed ukjent om 22-åringen kan erkjente straffskyld mot ham, eller om han nekter straffskyld.

Retten har besluttet at mannen skal varetektsfengsles på psykiatrisk avdeling i en foreløpig periode på 24 dager. I tillegg må han undersøkes mentalt.