Gruppevoldtektssaken i Bergen: Anker dom

06/03/2024 12:33

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Denne uken tar saken en ny vending.

Tre menn, henholdsvis 24, 25 og 27 år gamle, står tiltalt for en gruppevoldtekt som skjedde etter en fest i Bergen i 2021.

Kvinnen som ble utsatt for overgrepet, var i 20-årene på tidspunktet for hendelsen. I den opprinnelige rettssaken i Hordaland tingrett, ble to av mennene funnet skyldige, mens den tredje ble frikjent.

Denne uken tar saken en ny vending da de tiltalte må møte i Gulating lagmannsrett for å anke dommen. Alle de tre mennene fortsetter å nekte for straffskyld, ifølge rapporter fra Bergens Tidende.

Saken har vakt stor oppmerksomhet, spesielt i sosiale medier, hvor mennene har blitt utsatt for omfattende uthenging og trusler etter at saken først ble behandlet i tingretten. Det skriver Dagbladet.

Den aktuelle rettssaken er en del av en større etterforskning av overgrepssaker i Bergen, hvor totalt fem menn var tiltalt for ulike forhold.

Av disse sakene er det kun gruppevoldtektssaken som ennå ikke har fått en endelig dom.

Ankebehandlingen i gruppevoldtektssaken starter onsdag, med de tre mennene som benekter enhver straffskyld for handlingene de er anklaget for.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.