Halloweenulykke: 17 personer såret i togkollision

01/11/2021 12:18

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
17 personer er skadd i en alvorlig togulykke søndag kveld i Wiltshire i England.

En stor ulykke skjedde etter at to passasjertog kolliderte hvor minst ett av dem sporet av i en tunnel i Wiltshire. Mer enn et dusin mennesker har blitt skadet, med rapporter på opptil 17 ifølge vitner.

Ulykken skjedde like før klokken 19.00 søndag kveld. Flere personer er skadd i hendelsen, men ingen av de rundt 100 passasjerene og de ansatte ble drept, og National Rail bekrefter at «alle passasjerer og kolleger var i live».

– Alle kunder og kolleger er undersøkt og flere er kjørt til sykehus. Våre tanker er med dem, og vi takker dem for deres tålmodighet og forståelse i kveld.

Den 20 år gamle Able Seaman sa:

"Alt foregikk normalt, plutselig var det et massivt smell og alle lysene gikk ut." Det var gnister og flammer som vi hadde kommet fra av banen, og det var en masse aske som kom utenfra. "Toget vårt var på siden... Jeg ble kastet ut av setet mitt og banket mot bordet."

Det er toget 17:08 fra Portsmouth Harbour toget til Bristol Temple Meads, en Great Western service, traff en gjenstand da det kom ut av en tunnel nær Salisbury stasjon og bakre vogn sporet av.

Det antas også at 17.20 South Western Railway-forbindelsen fra London Waterloo til Honiton kolliderte med baksiden av det avsporede toget. Great Western Railway bekreftet at ulykken fant sted klokken 18.45.

Ifølge lokale vitner er ett av togene på siden, mens Wiltshire Today hevder at en av sjåførene ble sittende fast inne i toget, men er nå reddet. Wiltshire Police tvitret:

«Vi er for tiden på åstedet for en togulykke som involverer to tog mellom Andover og Salisbury.» Vi svarer med brann- og ambulansetjenesten på åstedet i nærheten av Grateley.

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.