Han ble verdens første person med Elon Musks hjernebrikke: Slik har han det i dag

02/03/2024 09:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Elon Musk introduserte prosjektet for lenge siden.

Neuralink, Elon Musks ambisiøse prosjekt som tar sikte på å skape en bro mellom menneskelig hjerne og datamaskin, har tatt et monumentalt skritt fremover. Nylig ble det bekreftet at selskapet har satt inn sitt første hjerneimplantat i en person, som markerer en milepæl i BCI-teknologi (brain-computer interface).

Dette gjennombruddet har vært etterlengtet, og mens det har møtt kontrovers og forsinkelser - opprinnelig planlagt å starte i 2020 - er Musks visjon om å hjelpe funksjonshemmede og til slutt "cyborgisere" samfunnet et skritt nærmere virkeligheten.

Det skriver gadzetomania.

Elon Musk, som er kjent for sine futuristiske ambisjoner, delte nyheten om denne medisinske prestasjonen på X-plattformen, og avslørte at pasienten nå er i bedring. Denne utviklingen åpner døren til en verden av muligheter der mennesker potensielt kan samhandle med digitale enheter utelukkende gjennom tanke.

Musk har tidligere uttalt at slike implantater kan være nøkkelen til å navigere i den digitale tidsalderen, hvor menneskeheten kan bli etterlatt av raskt utviklende teknologier.

Neuralinks implantater har allerede vist seg å være en revolusjon innen medisinsk teknologi, spesielt for personer med nedsatt mobilitet. Ved å la brukerne kontrollere telefoner og datamaskiner med sine tanker, lover disse implantatene å gjenopprette en følelse av uavhengighet og forbedre livskvaliteten for de mest trengende. Selv om veien til telepatisk kommunikasjon fortsatt er lang, er de første resultatene lovende.

Den første menneskelige rettssaken følger kontroversiell dyretesting, som resulterte i en føderal etterforskning, men understreket også potensialet i Musk og hans teams arbeid. Mens utsiktene til et samfunn der mennesker og maskiner er mer integrert enn noensinne kan virke som science fiction, maler Neuralinks fremgang et bilde av en nær fremtid der dette vil bli en realitet.

Musk kunngjorde på X-plattformen at det første mennesket hadde gjennomgått hjerneimplantatoperasjon og for tiden er på bedringens vei. De første forskningsresultatene er lovende.

Denne utviklingen reiser både spenninger og etiske spørsmål, men en ting er sikkert: Grensen mellom menneske og maskin blir stadig mer flytende.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.