Har du lagt merke til det? Derfor har Google Maps forsvunnet

18/04/2024 19:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du lagt merke til det?

Har du noen gang forestilt deg en dag da det digitale kompasset som har guidet oss gjennom urbane labyrinter og ført oss til favorittstedene våre, plutselig forsvinner fra vår digitale horisont?

Denne ideen har nå blitt en realitet for mange, ettersom Google Maps ikke lenger umiddelbart vises i Googles søkefunksjon.

Bakgrunnen for denne overraskende endringen er en ny EU-lovgivning, Digital Markets Act (DMA), som har som mål å intensivere konkurransen mellom teknologigigantene.

Det melder svenske medier Aftonbladet.se.

I årevis har Google Maps hatt sin privilegerte posisjon når det gjaldt søk på Google - fra å finne nærmeste kafé til den raskeste ruten hjem.

Og du har sikkert lagt merke til at hvis du for eksempel søkte etter en restaurant, ville et lite kart med muligheten til å klikke seg gjennom til Google Maps vanligvis følge søkeresultatene.

Men nå synger integralfunksjonen på siste vers. Det har blitt kuttet ut for brukere på datamaskiner; kartet er redusert til en liten, statisk boks i hjørnet av skjermen, og den tidligere tilgjengelige lenken til Google Maps er forsvunnet.

Endringen er Googles svar på DMA, som har til hensikt å regulere hvordan store teknologiselskaper opererer for å fremme rettferdig konkurranse. Google og Google Maps, selv om de begge faller inn under paraplyen til Alphabet Inc., regnes som separate tjenester, og den enkle tilgangen til Maps gjennom Googles søkemotor anses nå å være i strid med de nye reglene.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.