Hellas utsteder rødt varsel for skogbranner

21/06/2024 12:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Både lokalbefolkningen og turister har forbud mot å oppholde seg i vegeterte områder.

Hellas har utstedt et rødt varsel for skogbranner i Athen og regionen rundt, med nødetatene i høy beredskap. Parker er stengt, og både lokalbefolkningen og turister har forbud mot å oppholde seg i vegeterte områder.

Ifølge digi24 brøt det ut flere branner i går, og sterk vind øker risikoen for spredning. Brannmenn satte inn fly og helikoptre torsdag for å bekjempe flammene mindre enn 25 kilometer fra Athen, mens politiet har stengt flere veier.

Utbredt brannfare over hele Hellas

Varslingen med høy brannrisiko strekker seg til andre regioner, inkludert Peloponnes, sentrale og vestlige Hellas. De siste dagene har temperaturene passert 40 grader celsius, og hetebølgen ventes å fortsette gjennom helgen.

Brannvarslingen gjelder i dag og i morgen.

Proaktive tiltak midt i ekstrem varme

Gitt de ekstreme temperaturene og den pågående risikoen, oppfordrer myndighetene innbyggere og besøkende til å være årvåkne og følge sikkerhetsretningslinjene.

Med nødetatene fullt mobilisert, er innsatsen konsentrert om å forhindre ytterligere utbrudd og beskytte befolkede områder.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.