Helserisiko gjør at Cloetta slutter å selge sjokolade

03/05/2024 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: atariclash / Shutterstock.com
Foto: atariclash / Shutterstock.com
Cloetta slutter å selge sjokolade.

Cloetta, en av de ledende godteriprodusentene, har besluttet å slutte å selge flere populære sjokoladeprodukter, inkludert Kexchoklad, Sportlunch og Polly, etter en alarm om helserisiko.

Handlingen ble tatt som en forholdsregel etter at det ble oppdaget en forurensning hos en felles råvareleverandør i Danmark. Nyheten er rapportert av nyhetsbyrået Siren.

Forurensningen dreier seg om palmeolje fra Malaysia som er forurenset med mineralolje aromatiske hydrokarboner (MOAH), som kan være helsefarlige.

Selv om Sverige ikke har noen lovpålagte grenser for mineraloljeforurensning, valgte Cloetta å handle proaktivt for å beskytte forbrukerne.

"Vi tok umiddelbare forholdsregler og stoppet ferdige produkter på vårt lager så snart vi fikk informasjon om dette," sa Laura Lindholm, kommunikasjons- og IR-direktør i Cloetta.

"Det er uvanlig at så store volumer stoppes, men vi ønsker å være ekstra forsiktige mens vi venter på de endelige testresultatene."

Matinspektør William Osmani fra Malmö, som også kommenterte situasjonen overfor Nyhetsbyrået Siren, bekreftet at rundt 850 tonn av Cloettas produkter er sporet.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.