Helt nye detaljer om den skremmende kollapsen av broen i USA

22/05/2024 13:00

Emma

Nyheter
Foto: X
Foto: X
Helt nye detaljer om det skremmende kollaps.

Når du først ser det, ville du tro det var som noe ut av en actionfilm. Dessverre er dette ikke tilfelle, for i hjertet av den amerikanske delstaten Baltimore utspilte det seg et stort drama.

Det var tidlig om morgenen den 26. mars da et containerskip chartret av Maersk traff en bro i Baltimore, og det førte til en tragedie som kostet seks mennesker livet.

Det opplyser føderale etterforskere onsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Men det stopper ikke her.

Nå avslører nye detaljer at skipet «Dali» opplevde flere strømbrudd før den fatale kollisjonen, som rystet hele byen.

Ifølge de føderale etterforskerne fra National Security Committee (NTSB) ble «Dali» rammet av flere strømbrudd, inkludert et bare fire minutter før skipet traff broen.

De tekniske problemene gjorde det umulig for mannskapet å styre fartøyet da alle tre styrepumpene gikk ut av drift.

Situasjonen var kritisk da skipet bare var en kilometer fra broen. Mannskapet mistet lys og evnen til å betjene utstyr, noe som førte til totalt tap av kontroll. Et desperat forsøk på å gjenopprette strømmen var kortvarig, men et ytterligere strømbrudd gjorde alle anstrengelser forgjeves.

US Federal Bureau of Investigation, FBI, har siden lansert en kriminell etterforskning for å avdekke de nøyaktige omstendighetene som førte til denne katastrofen. Dette kommer i kjølvannet av rapporter om at broen, Francis Scott Key Bridge, ikke bare var et viktig stykke infrastruktur, men også et symbol på byen.

President Joe Biden har lovet at de ansvarlige for brokollapsen skal stilles til ansvar og bidra til reparasjonskostnadene. Samtidig fortsetter NTSB sin undersøkelse for å finne årsaken til ulykken og forhåpentligvis forhindre lignende tragedier i fremtiden.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.