Henger kjøttet fast når du griller? Et enkelt triks forhindrer det fremover

14/05/2024 22:07

Henrik R

Nyheter
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
For mange mennesker er grilling en fast del av våren og sommeren. Det er irriterende når kjøttet henger fast på grillristen. Les her hvilket triks som kan hjelpe.

Solen skinner oftere, og det blir merkbart varmere – grillsesongen har begynt.

Uansett om det er biff, pølse eller ost: Når du griller, henger noen produkter raskt fast på grillristen, men heldigvis kan du forhindre problemet med et enkelt triks.

Grilling: Slik unngår du at kjøttet henger fast på grillen

Med et enkelt "hack" blir det lekende lett å vende kjøttet på grillen.

Før du legger kjøttet eller pølsen på grillen, skal du bare gni risten med en halv løk.

Deretter kan du plassere kjøttet på grillen uten at det henger fast.

En halv rå potet eller et stykke bacon har samme effekt. Du bør imidlertid aldri gjøre dette med hendene; bruk i stedet en grilltang.

Grill kjøttet lenger for å forhindre at det henger fast på risten

Det er et annet triks som ikke krever noen redskaper.

Kjøttet henger primært fast på grillristen på grunn av proteinene i kjøttet. Men proteinene løses opp av seg selv etter en stund – og dermed også festene.

Det betyr at hvis du griller kjøttet på den ene siden i lengre tid og først deretter vender det, bør det ikke lenger henge fast og kan lett vendes.

Du må imidlertid sørge for at kjøttet ikke brenner på den ene siden – i dette tilfellet er det en god idé å flytte risten et hakk høyere opp. Kjøttet bør ikke vendes etter bare noen få minutter.

Siste tips:

Hvis du bruker en potet slik at kjøttet ikke henger fast, kan du deretter skjære den i skiver og spise den. Så ingenting går til spille.

Du kan også ta det grillede kjøttet ut av kjøleskapet omtrent en time før grilling, slik at det ikke er for kaldt når det legges på den varme grillen – på den måten blir biffen perfekt.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.