Hives i retten: Tesla saksøker ... Tesla

16/05/2024 17:00

Emma

Nyheter
Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock
Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock
Elon Musk og Tesla har fått nok.

Navnet «Tesla» høres ut som innovasjon og fremtidig teknologi både på fire hjul og i batteripakker.

Men nå er navnet også synonymt med et søksmål som utspiller seg i India, der to selskaper under samme navn kjemper om retten til å bruke det prestisjetunge varemerket.

Elbilgiganten Tesla, ledet av visjonæren Elon Musk, har tatt Tesla Power, en indisk batteriprodusent, til retten.

Musk og hans selskap krever erstatning og et forbud mot at det indiske selskapet bruker navnet Tesla i fremtidige markedsføringskampanjer.

Årsak? Et påstått misbruk av Teslas varemerke, som har blitt synonymt med banebrytende teknologi og bærekraft.

Det skriver Reuters.

Sagaen begynte da Tesla i fjor oppdaget at Tesla Power brukte navnet deres. Etter mislykkede forsøk på å komme til enighet utenfor rettssalen, valgte Tesla å gå rettens vei for å avgjøre tvisten.

Men saken er alt annet enn svart-hvitt. Tesla Power fastholder at de har brukt navnet i India lenge før Elon Musks Tesla gjorde sitt inntog på det indiske markedet.

– Vi har aldri hevdet å ha koblinger til Elon Musks Tesla, forsikrer Tesla Power-talsmann Manoj Pahwa.

Med en rettshøring satt til 22. mai, venter både juridiske eksperter og teknologientusiaster spent på hvordan det juridiske dramaet vil utfolde seg.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.