Hummel blør millioner: Har permittert 40 ansatte i håp om svarte tall

21/06/2024 05:00

Emma

Nyheter
Foto: IgorGolovniov / Shutterstock.com
Foto: IgorGolovniov / Shutterstock.com
Dette er andre året på rad hvor Hummel har gått med et stort milliontap.

Den siste uken har vært litt av en berg-og-dal-bane for forretningsmannen Christian Stadil, som har opplevd både oppturer og nedturer.

Thornico-konsernet, som han eier, har oppnådd sitt nest beste resultat noensinne med nesten en milliard kroner. Samtidig har sportsmerket Hummel økonomiske utfordringer med store underskudd.

Det skriver Finans.

Etter et underskudd på cirka 100 millioner danske kroner i 2022, fortsatte den negative utviklingen i 2023 med et underskudd på 97 millioner danske kroner. Til tross for en liten økning i omsetningen til 2,3 milliarder danske kroner, er resultatet langt fra tilfredsstillende.

Administrerende direktør i Hummel Lars Stentebjerg erkjenner sin del av ansvaret, selv om han først gikk inn som konsernsjef i april 2024.

Viktige tiltak for å sikre svarte tall

For å snu trenden har Lars Stentebjerg allerede satt i gang justeringer, blant annet oppsigelse av 40 ansatte, hvorav 22 var ansatt ved hovedkontoret i Aarhus. – Dette er helt klart et lite tilfredsstillende resultat for 2023, sier han og understreker at tiltakene må sikre svarte tall allerede neste år.

Han understreker at utfordringer som store varelagre og konkurser blant store kunder i Tyskland har vært medvirkende årsaker til det dårlige resultatet.

Stentebjergs strategi for Hummels fremtid er å skjerpe fokuset på kjernevirksomheten. Han vil styrke salget av klassisk sportsutstyr til forbrukere og posisjonere Hummel som en ledende leverandør innen lagidrett

Gjennom årene har Christian Stadil oppnådd stor suksess med Thornico og har sementert sin posisjon blant Danmarks rikeste med en formue på 9,3 milliarder danske kroner, noe som plasserte ham som nummer 22 på Økonomisk Ugebrevs liste over landets rikeste i fjor.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.