Hundrevis av nordmenn lurt for millioner

09/07/2024 08:14

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: Pressefoto/NTB
Sjokkerende bedrageri avslørt.

To rumenske statsborgere er dømt for grove bedragerier og ID-tyveri, opplyser Økokrim i en pressemelding. Dommene innebærer fengselsstraffer på henholdsvis 3,5 og 4,5 år, i tillegg til inndragning av utbytte.

Gjennom avanserte teknologiske metoder har de dømte svindlet 423 nordmenn for over 10 millioner kroner. Det skriver DinSide.

Etterforskningen ble igangsatt av Økokrim etter en anmeldelse fra Statens vegvesen. Dette førte til en storstilt aksjon der 40 rumenske politifolk deltok på oppdrag fra Økokrim.

Svindlerne hadde fokusert på norske brukere av Statens vegvesens selvbetjeningsportal for kjøp og salg av kjøretøy. For å skjule sine spor på internett, benyttet de sofistikerte teknologiske verktøy.

Politiadvokat Jon Andre Hvoslef-Eide fra Økokrim fremhever at dommen er et resultat av et vellykket samarbeid mellom utenlandske politistyrker og norsk næringsliv.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.