Husk å pakke denne når du reiser: Kan redde livet ditt

09/04/2024 08:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan ende opp med å ha en betydelig effekt.

Når man forbereder seg til en reise, er det en tendens til først og fremst å tenke på nødvendigheter som pass, flybilletter, debetkort og eventuelt reiseforsikring.

Det er imidlertid flere vesentlige elementer som bør vurderes før avreise. Dilvin Yasa, en bereist australsk frilansskribent, anbefaler et ofte oversett, men utrolig nyttig element å inkludere på pakkelisten din: en dørstopper.

Ifølge en artikkel i Dagbladet, i et innlegg på reisesiden Escape, deler Yasa sine tanker om alenereiser og et tips hun fikk av en sikkerhetsspesialist. Hun trekker frem hvordan en enkel dørstopper kan være avgjørende for å avverge uønskede gjester på hotellrommet.

Dette lille verktøyet kan gi deg dyrebar tid til å handle i en nødssituasjon, eller til og med forhindre uautorisert tilgang helt.

Spesielt for de som reiser alene, er dette rådet verdifullt. Det skriver Dagbladet, ifølge Senest.

Yasa demonstrerer også viktigheten av å velge rom i første etasje, som både tilbyr en mulig rømningsvei gjennom balkongen og reduserer risikoen for tyveriforsøk.

Det var imidlertid hennes råd å alltid ta med en dørstopper som virkelig gjorde inntrykk. Når den plasseres under døren fra innsiden, kan den effektivt blokkere eller forsinke forsøk på å åpne døren fra utsiden.

Yasa har dessverre trengt dørstopperen flere ganger på turene sine, noe som understreker viktigheten av ekstra sikkerhetstiltak for de som reiser alene. Hun forteller om en episode i Marokko der en dørstopper, sammen med dørens sikkerhetskjede, hindret en inntrenger i å komme inn på rommet hennes, selv om låsen var kompromittert.

Som en ekstra forholdsregel anbefaler Yasa også å holde et strykejern innen rekkevidde, en metode hun selv har brukt til forsvar. En dørstopper kan også fungere som en barriere for hotellpersonalet, og sikre privatliv og fred.

Yasas erfaringer og råd fremhever viktigheten av å være forberedt på sikkerhetsaspekter ved reiser som ofte blir oversett, og gir viktig innsikt i selvforsvar og planlegging for reisende overalt.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.