Hvis du av og til besøker Ikea, bør du lese dette

31/03/2024 20:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du av og til legger veien forbi Ikea, bør du lese dette.

Den svenske møbelbransjen har gjentatte ganger vært i medias søkelys, både for ros og kritikk.

Nå varsler Ikea en dristig beslutning for 2024: en fortsatt prisreduksjon på sortimentet deres, i et forsøk på å tiltrekke seg flere kjøpere og stimulere salget internasjonalt.

Dette trekket faller sammen med en periode da forbrukere føler lettelse over redusert inflasjon og lavere kostnader for transport og materialer, ifølge en rapport fra CNBC.

Ikea legger ikke skjul på at taktikken deres også er et forsøk på å reetablere prisene fra før inflasjonshoppet i 2022.

Tolga Öncü, sjef for detaljhandel i Ingka Group, som er hovedeier av Ikea-butikker, forklarte til media at priskuttene som ble innført fra september har ført til en betydelig økning i både kundetall og salg.

Han nevnte også at mange forbrukere opplever en stram økonomi, noe som gjør prisreduksjonene enda mer kritiske.

Fra september til november har Ingka Group investert mer enn én milliard euro i prisreduksjoner på tvers av sine markeder.

Denne offensive prispolitikken kommer på bakgrunn av avtagende inflasjon, men også i en tid med geopolitisk ustabilitet nær Rødehavet, hvor angrep fra Houthi-opprørere har skapt alvorlig sikkerhetsrisiko og fraktforsinkelser.

Til tross for disse hindringene, er Ikea fortsatt forpliktet til å fortsette å redusere prisene:

"Ikea er bedre forberedt enn noen gang før, og derfor vil vi opprettholde vår forpliktelse til å fortsette å senke prisene i alle landene der vi er til stede," sa han til CNBC mandag.

Dermed planlegger den svenske møbelbutikken å redusere prisene globalt.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.