Hvis du lader mobilen på dette stedet i hjemmet, bør du slutte med det så raskt som mulig

09/05/2024 21:29

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan starte en brann mens du sover!

Hvor lader du mobilen din når du sover?

Det finnes mange alternativer, men siden mange av oss bruker mobilen enten i sofaen eller sengen, er det også mange som har en lader tilgjengelig akkurat der.

Det er ikke noe galt i det – så lenge du har et fast underlag å legge den på.

Mange nordmenn lader nemlig sine telefoner, nettbrett, datamaskiner og andre elektroniske enheter hvor det måtte passe oss, for eksempel i sengen eller på sofaen, fordi vi vil forsikre oss om at vi har strøm når vi våkner eller er ferdige med det siste avsnittet av favorittserien vår.

Men det er direkte livsfarlig å la elektronikk lade på et tekstilunderlag. Se bare i videoen nedenfor hvor raskt det kan gå galt.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Kraftig økning i elektriske branner

Mads Dalgaard, som er sjefssersjant i Beredskapsstyrelsen i Danmark, fortalte i fjor at 400 av de 3500 brannene brannvesenet rykker ut til hvert år, er relatert til elektrisitet.

Det tilsvarer mer enn hver tiende brann.

Problemet med å legge noe til lading på et mykt underlag som en seng eller sofa er at elektronikken ikke får mulighet til å kvitte seg med varmen ordentlig.

Når varmen da samler seg, øker risikoen for at noe tar fyr, og det kan faktisk skje i løpet av få minutter.

Antallet branner som er startet av elektriske produkter er økende her hjemme, og fra 2018 til 2021 har antallet slike branner faktisk mer enn fordoblet på landsbasis.

De tre beste rådene fra statlige etater
  • Bruk kun uskadde elektriske produkter

  • Plasser aldri dine elektriske produkter på lettantennelig materiale som for eksempel en seng eller en sofa

  • Installer røykvarslere i hjemmet ditt

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.