Hviterussland innsetter spesialstyrker nær grensen til Ukraina på grunn av ukrainsk tilstedeværelse

Foto: Shutterstock.com

Det fortsetter å være stor militær aktivitet i Hviterussland nær den ukrainske grensen.

Det kontroversielle landet, som ligger mellom Polen og Russland, men også grenser til Ukraina, har i stor grad siden krigens begynnelse 24. februar ikke lagt skjul på at de er på Russlands og Vladimir Putins side.

Les også

Zelenskiy advarer: Global matkrise er rett rundt hjørnet

Landets president har blant annet tilbudt Putin at han må utplassere russiske atomvåpen i Hviterussland.

Senest ble det avholdt en plutselig og storstilt militærøvelse i landet, noe som gjorde flere bekymret for at det russiskvennlige landet kunne delta i invasjonen av Ukraina.

Heldigvis skjedde dette ikke, men nå er det igjen militær aktivitet.

Det skriver TV 2

Hviterussland har utplassert spesialstyrker på tre steder nær den ukrainske grensen, som ifølge lederen for landets væpnede styrker, Viktor Gulevich, er fordi "USA og dets allierte fortsetter å øke sin militære tilstedeværelse ved statsgrensene".

Studien av krig anslår at Ukraina har rundt 20.000 soldater nær den hviterussiske grensen, akkurat som NATO har en god del soldater i flere av landene i området.

Akkurat nå er det for eksempel danske soldater i Latvia, som grenser til Hviterussland.

Det hviterussiske fremskrittet, ifølge landets militære ledelse, skal "sikre Hviterusslands sikkerhet", da en ukrainsk tilstedeværelse "krever svar fra oss".

"Krigsstudien" vurderer at det ikke er stor risiko for at Hviterussland bidrar med soldater til Russlands invasjon av Ukraina.

Les også

FN er relativt sikker på at Ukraina har begått alvorlige krigsforbrytelser