Hvorfor logrer hunden din med halen? Få det overraskende svaret her

25/04/2024 10:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange kjenner ikke til disse betydningene som hundens logrende hale har.

Alle hunder logrer med halen, og de fleste eiere tolker det alltid som et tegn på glede hos sin firbeinte venn. Men det er ikke hele forklaringen. 

Dette er skrevet av spansk media 20minutos.

Når en hund logrer med halen, kan det være et tegn på mange følelser, ikke bare glede. Forskere har studert denne oppførselen for å forstå hvordan og hvorfor hunder kommuniserer på denne måten.

Forskning viser at når hunder logrer med halen, kan det være en atferd som utviklet seg under domestisering av hunder. Så det kan være at mennesker foretrakk hunder som logrer med halen, noe som har resultert i at hunder logrer med halen like mye som de gjør den dag i dag.

Det er også interessant at halebevegelsen sin retningen kan indikere hundens humør. Hvis en hund logrer mer til høyre, er den vanligvis mer avslappet, mens logring til venstre kan indikere stress eller angst hos hunden.

Silvia Leonetti, forskningsassistent ved Max Planck Institute i Nederland, mener at en dypere forståelse av hvorfor hunder logrer med halen kan hjelpe oss å forstå både hunder og mennesker bedre. Hun foreslår en tverrfaglig tilnærming til forskning på området, som kombinerer nevrologi, kognisjon og fysiologi.

Denne innsikten i mulige forklaringer på hundens logring er mer enn bare morsom kunnskap: ved å ta hensyn til disse signalene kan vi bedre forstå og respektere våre firbeinte venner.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.