Iben ble funnet død i en utendørs badestamp

18/04/2023 07:46

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Tirsdag starter rettssaken mot en mann som er tiltalt for å ha drept sin ekskone.

9. desember 2019 ble 38 år gamle Iben Salling Syrik funnet død i et utendørs boblebad i et feriehus nær Give, Danmark.

Et familiemedlem dro til sommerhuset og fant henne etter at Iben Salling Syrik ikke hadde dukket opp for å mate dyr i en låve i nærheten.

Siden har det startet en lang og tilsynelatende vanskelig etterforskning for politiet. Men etter to års etterforskning, ble en mann i desember 2021 pågrepet og varetektsfengslet.

Ifølge Ekstra Bladet er dette kvinnens eksmann.

Tirsdag er saken klar for behandling i domstolen i Kolding, som har satt av ti dager til å behandle drapssaken. Dommen er ventet i mai.

Ifølge tiltalen drepte den nå 45 år gamle eksmannen Iben Salling Syrik ved å påføre henne flere slag mot hodet og kroppen hennes med en stump gjenstand. Det skal ha forårsaket blødninger i kvinnens hjernen og hjerneskade.

Ifølge tiltalen fikk eksmannen deretter Iben Salling Syrik til å drukne i badestampen på ukjent vis.

Eksmannen nekter straffskyld.

Iben Salling Syrik bodde i sommerhuset i Give sammen med ektemannen og eksmannens fem år gamle sønn.

Umiddelbart etter drapet ble eksmannen arrestert, men innen mindre enn et døgn ble han løslatt igjen. Etter et år gjorde politiet opp status.

Da var det skrevet over 2400 rapporter i saken. Både Forsvaret, hunder og dykkere hadde vært involvert i søket etter spor, på samme måte som politiet hadde sett gjennom overvåkingen og snakket med vitner.

Først to år etter drapet ble eksmannen pågrepet igjen, og denne gangen varetektsfengslet. Det har han vært siden, og i november 2022 tok påtalemyndigheten ut tiltale i saken.

I tiltalen står det at politiet i tillegg til en lengre fengselsstraff vil nekte eksmannen retten til å arve eller motta forsikringsbeløp avhengig av Iben Salling Syriks død.

Den 45 år gamle mannen har tidligere vært beskyttet av et navneforbud, men ifølge Ekstra Bladet har det siden blitt opphevet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.