IKEA er rammet av streik

17/04/2023 08:12

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fra og med mandag 17. april er flere IKEA-medarbeidere tatt ut i streik.

NHO og LO brøt søndag 16. april lønnsforhandlingene hos Riksmeklingsmannen, og IKEA Norge er rammet av streik. Fra og med mandag 17. april er om lag 600 organiserte IKEA-medarbeidere tatt ut i streik.

- Det er beklagelig at man ikke kom til enighet. Arbeidsgiversiden ved NHO har strukket seg så langt det er forsvarlig. IKEA Norge er, som alle andre bedrifter, opptatt av å sikre trygge og stabile arbeidsforhold, møte kundenes behov og ha bærekraftig og lønnsom drift. Med høy kostnadsutvikling, inflasjon og økende renter er det viktig at vi får på plass en avtale som også ivaretar disse utfordringene. Vi håper at partene snart er tilbake ved forhandlingsbordet og i mellomtiden vil vi fokusere på å ivareta kundene og medarbeiderne våre på best mulig måte, sier Carl Aaby som er administrerende direktør i IKEA Norge.

Det er IKEA Furuset, IKEA Slependen, Oslo planleggings- og bestillingspunkt og kundesenteret vårt som er rammet av streik i første omgang.

IKEA Furuset og Oslo planleggings- og bestillingspunkt vil måtte stenge helt, mens IKEA Slependen og kundesenteret vil holde åpent, men med redusert tilbud til kundene våre.

På IKEA Slependen stenges blant annet Bytte og retur.

Vi oppdaterer fortløpende informasjonen på IKEA.no og oppfordrer alle kunder til å gå inn på sin lokale varehus-side, for mer detaljert informasjon før de besøker oss.

IKEA.no er alltid åpen, men streiken rammer også medarbeidere hos oss som jobber med netthandel og kundeservice. Vi forventer derfor lenger svar- og leveransetid. Dette er en utfordrende situasjon for IKEA Norge og vi vil dessverre ikke klare å gi det servicenivået og tilbudet til kundene som vi ønsker. 

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.